Berend (26) “Woningcorporaties zijn belangrijk bij het oplossen van het huisvestingsprobleem in Nederland. Ik wil bijdragen aan die oplossing.”

Berend Titulaer (26),  trainee bij Talent in Huis. Hij studeerde geschiedenis in Nijmegen en werkte tijdens zijn traineeship bij Woonwaarts (Nijmegen), werkt nu voor Omnia Wonen (Harderwijk) en gaat in zijn laatste halve jaar aan de slag branchevereniging Aedes (Den Haag).

Ha Berend! Je bent nu iets langer dan een half jaar trainee, weet je nog waarom jij vorig jaar voor het traineeship solliciteerde?

Ja, dat weet ik nog wel! Ik heb best wel lang gezocht naar wat ik nu eigenlijk echt wilde doen. Eerst heb ik de docentenopleiding gedaan, maar dat bleek toch niet helemaal mijn ding te zijn. Tegelijkertijd was ik in mijn studententijd al via mijn rol bij de studentenvakbond geïnteresseerd in het onderwerp wonen. Ik kreeg daar door hoe belangrijk woningcorporaties zijn in het huisvestingsprobleem dat we op dit moment in Nederland hebben. Ik besefte me dat ik wil bijdragen aan de oplossing van dat probleem. Maar wat ik dan precies wilde doen, dat wist ik nog niet. Toen ik over dit traineeship las, dacht ik: “Dit is echt perfect. Dit is de perfecte kans om die wereld in anderhalf jaar te leren kennen. Eigenlijk is het een hele uitgebreide snuffelstage waarin je ook nog de kans krijgt om echt impact te maken.

Hoe kijk je, met die zoektocht in je achterhoofd, nu terug op je eerste half jaar als trainee?

Voor mij was de grote overwinning van dit eerste half jaar dat ik nu denk: dit is het! De corporatiewereld, dat vind ik echt een hele leuke wereld om in te werken. Nu is de vraag nog welke rol me het beste past. Of dat dat beleid is, sociaal consulent of meer de vastgoedkant is, dat weet ik nog niet en wil ik gaan ontdekken. Ik kijk ook enorm uit naar mijn laatste periode bij Aedes, omdat werken bij de branchevereniging weer iets heel anders is dan bij een woningcorporatie. Die wereld, dicht op de politiek in Den Haag en bij het Ministerie, vind ik ook echt interessant. Er valt dus nog veel te ontdekken. Maar dat ik in deze sector wil blijven werken, dat weet ik wel.

Wat kun je nu zeggen over de begeleiding die je tijdens het traineeship krijgt en je verdere ervaringen tot nu toe?

Bij Woonwaarts heb ik hele goede begeleiders gehad. Zowel mijn leidinggevende als mentor. Altijd als ik aangaf dat ik iets nodig had, namen ze de tijd. De start in januari was door corona wel wat apart, omdat op kantoor werken niet vanzelfsprekend was. Gelukkig mocht ik als trainee twee dagen in de week naar kantoor. Dat was toen best veel. Wat ik ook merkte was dat je als trainee heel veel uit je traineeship kunt halen door veel bij collega’s te vragen om mee te kijken bij hun werkzaamheden. Zo heb ik me in van alles kunnen verdiepen en een beeld gekregen van hoe breed het werkveld is. Van een specifieke casus waarin we met een sociaal wijkteam proberen een oplossing te bedenken om iemand er bovenop te helpen tot het maken van een nieuwbouwplan waarbij de hele stadsvisie komt kijken en je bezig bent met subsidietrajecten vanuit de provincie.

Welk verhaal is je bijgebleven?

Ik vond de oplevering van een nieuw seniorencomplex in Beuningen echt een hoogtepunt. Dan zie je mensen met tranen in hun ogen, die zich beseffen: dit de mooie woning waarin ik mijn laatste jaren ga doorbrengen. Aan de andere kant van de gang staat een dame te twijfelen, want de kastruimte is toch wel een beetje klein. Past mijn wasmachine daar wel in? Die staat daar dus ook met tranen in haar ogen, maar om een hele andere reden. Dat is precies waar het voor mij om gaat: het menselijke in het werk. Dan zie je wat je werk betekent.

Wat was jouw opdracht bij je eerste woningcorporatie? En wat heb je kunnen betekenen?

Kort samengevat was de opdracht: denk na over de vraag hoe we mensen die op oudere leeftijd in een gezinswoning wonen kunnen bewegen om naar een passender appartement te verhuizen. Zodat zij prettig kunnen wonen en er voor gezinnen weer woningen vrij komen. Ik ben vrij grondig te werk gegaan en bij het begin begonnen. Hoe ziet de visie van de corporatie eruit? Waarom willen we dit? Over hoeveel woningen gaat het en waar staan die? En ik heb natuurlijk de mensen zelf geïnterviewd. Wat vinden zij? Willen zij wel verhuizen en wat helpt hen? Ik heb ook bij andere woningcorporaties gekeken wat er bij hen wel en niet werkt en waarom. Daarover heb ik een advies geschreven en gepresenteerd. Dit onderwerp leeft, de corporatie gaat ermee aan de slag en mijn stuk is een goede toevoeging geweest aan dat proces.

Talent in Huis gaat naast het opdoen van werkervaring ook over je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hoe is dat voor jou?

Ik zie alle trainingen die ik mag volgen als een enorme bonus. Ik vind het heel tof om op zo’n gecoördineerde manier en samen met een groep gemotiveerde trainees bezig te kunnen zijn met groei. Met wie je bent. Dat ik in een sector mag gaan werken die ik sowieso heel interessant vind en daarbovenop een heel programma kan volgen, maakte dat ik echt heel blij was toen ik hoorde dat ik aangenomen was als trainee. We krijgen trainingen van experts uit het werkveld, met wie we ons kunnen verdiepen in onderwerpen als het woonruimteverdeelsysteem in Nederland. En tegelijkertijd krijg je de kans om samen met leeftijdsgenoten te ‘timmeren’ aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat is best spannend, maar het levert ook veel op. In die zin is het traineeship wel echt iets anders dan een ‘gewone’ startersfunctie.

Dat klinkt goed! Tot slot: wat is jouw tip voor aanstaande trainees?

Probeer alle kansen die je krijgt om mee te kijken te grijpen. Durf op mensen af te stappen en je vraag te stellen. Op die manier maak je zoveel meer mee. Iedereen gunt je je ontwikkeling. Maak daar gebruik van!

Ik raad iedereen aan die een sociale of juist technische kant op wil in zijn carrière om je in de corporatiesector te verdiepen. Er komen zoveel interessante onderwerpen bij woningcorporaties samen dat er voor veel mensen mooie uitdagingen zijn. Het is echt een geweldig werkveld.

Terug naar overzicht
©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Klachtenregeling Plateau   |   Algemene voorwaarden Plateau   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl