Talent in Huis x GEM Programme (UK)

Yes, je leest het goed! Op 7, 8 en 9 november bezochten de Engelse trainees van het GEM programme, met in hun kielzog een aantal Britse corporatiedirecteuren, Nederland voor een uitwisseling met Talent in Huis. Dat waren hele bijzondere dagen waarover we je graag bijpraten.

200+ VERBETERIDEEËN VOOR UITDAGINGEN IN SOCIALE HUISVESTING 
Talent in Huis maakt impact. Door jonge, slimme mensen de tools te geven om complexe problemen van concrete oplossingen te voorzien. En daarin is creatief werken een kernmethode. De Britse en Nederlandse trainees leerden onder leiding van Marc Geerts en Edith Hoksbergen in één ochtend werken met de creatieve basisflow. Hoe zorg je ervoor dat jouw team alle aanwezige creativiteit benut? Dat er een constante stroom aan ideeën ontstaat? En dat je idea killers omzeilt? De manier waarop
de trainees en GEMs vervolgens uit de startblokken schoten was indrukwekkend. Vier gecombineerde Brits-Nederlandse teams kwamen in drie uur tot ruim tweehonderd ideeën om challenges in de Britse en Nederlandse sociale huisvesting aan te pakken.
Het idee “#STANDWITHJOHN” maakt indruk op de Nederlandse en Britse corporatiedirecteuren. “Dit plan sprong er wat betreft de jury uit. Erg goed uitgewerkt. Aansprekend, concreet, en sterk gepitcht”, aldus de voorzitter van the Board of Directors over team #STANDWITHJOHN. Trainees Nabila, Thomas, Courtney, Renée en Jenny bedachten een campagne om John, een dakloze man uit Manchester te volgen in zijn opmars naar een nieuw leven. En hem één van de gezichten te maken van een nieuwe aanpak van de dakloosheidsproblematiek in Engeland. Een positieve aanpak, die gericht is op het ontwikkelen van de talenten en mogelijkheden van de dakloze. En die verder gaat dan het aanbieden van een woning. Door John’s verhaal in docu-stijl in beeld te brengen, laat het team zowel de kracht van de dakloze zien als concrete acties die iedereen kan uitvoeren om daklozen in zijn of haar omgeving te helpen. De sterke uitwerking van de campagne – er werden zelfs al T-shirts bedacht – , liet zien wat de opbrengst van internationale uitwisseling en creatief werken in korte tijd kan zijn. Een resultaat waar wij met trots op terugkijken.

 

FOUNDERSMEETING: UITWISSELING ALS MIDDEL VOOR VERBINDING EN INNOVATIE 
Vier Britse corporatiedirecteuren kwamen op bezoek om in contact te komen met Nederlandse collega-directeuren. Ze wilden met hen en ons verkennen of er een gemeenschappelijke uitdaging ligt in het aantrekken en binden van jonge leiders om vernieuwing en innovatie een boost te geven. Die uitdaging blijkt gedeeld. Opmerkelijk is dat de gevoelde urgentie verschilt. Zowel in de UK als in Nederland is de gemiddelde leeftijd van de corporatiebevolking boven vijftig jaar. Verder is de instroom van jonge talentvolle mensen beperkt, is er nauwelijks doorstroom, is er behoefte aan innovatie maar is de vraag hoe je dat doet en laat het imago te wensen over. Colm McQuillan, director of Housing Services, Northern Ireland Housing Executive, vertelde zijn passievolle verhaal over het mooie en noodzakelijke werk dat je doet als je bij een corporatie werkt. Tegelijk heeft hij honderd (!) vacatures open staan en krijgt deze niet gevuld. Vol vuur vertelt hij: “People choose to work for local authorities or in healthcare! What can we do to attract and to be able to keep capable managers in this wonderful and important field of housing?” Colm wil net als de andere Britse directeuren een excellente en aantrekkelijke werkgever zijn en het lijkt hen geweldig om dat kleur bij te zetten met een exchange programma voor middenmanagement met Nederlandse partners. Deze eerste bijeenkomst vormt een mooie start en het GEM-programme, Plateau en Talent in Huis zetten begin 2019 samen met de betrokken corporaties de volgende stappen om dit te verwezenlijken.
To be continued!

 

 

Terug naar overzicht
©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Klachtenregeling Plateau   |   Algemene voorwaarden Plateau   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl