De trainees van Talent in Huis editie 10 zijn bekend!

Na twee intensieve en energieke selectiedagen zijn de 12 trainees bekend die vanaf 8 januari de organisaties van de corporatiewereld instromen. Het is wederom een prachtige groep jonge mensen, in de leeftijd van 26 tot 31 jaar.

Gisteren tekenden de trainees hun arbeidscontracten tijdens een feestelijk ontbijt. Leuk om te merken dat de sfeer in de groep al snel ontspannen was. Om 11 uur wilden ze eigenlijk nog niet weg……, dat vonden we een goed teken!

WAT VOORAF GING…
Uit meer dan 200 brieven selecteerden wij 72 kandidaten voor de eerste selectiedag. Een dag in een hoog tempo waar 12 selectiekoppels in evenzoveel speeddaterondes kandidaten ontmoetten.

Ruim dertig kandidaten nodigden we uit voor de laatste selectiedag. Deze startte met pitches met als kernopdracht ‘Laat in drie minuten zien wie je bent’. Rond het middaguur was het de beurt aan de corporaties met dezelfde opdracht. Powerpoint verboden. Ga er maar aan staan!

Vervolgens 8 rondes gesprekken van een klein half uur. Voor kandidaten en selecteurs een pittige, maar ontzettend leuke opgave. Met gespannen gezichten liepen kandidaten de zaal in, soms met rode wangen, soms vol adrenaline en soms zorgelijk, kwamen ze weer naar buiten.

Parallel aan de gespreksrondes liepen oud-trainees rond. Kandidaten konden met hen een goed gesprek voeren over waarom ze in de corporatiesector willen werken, vragen naar hoe dat nu is ‘trainee zijn’ en even de spanning wegspelen bij de tafelvoetbal- en tafeltennistafels.

Het selecteren en verdelen van de definitieve selectie is altijd een aardige klus. Ook dit jaar leidde dit gelukkig tot een indeling waar iedereen blij mee naar huis ging.

Terug naar overzicht
©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Klachtenregeling Plateau   |   Algemene voorwaarden Plateau   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl