Trainees

Wie zijn de huidige trainees in Talent in Huis?
Wat doen voormalig Talent in Huis-trainees inmiddels?
En hoe kan ik zelf trainee worden?

– Trainee worden in onze nieuwste editie 12?
In september 2019 start de sollicitatieprocedure voor onze nieuwe editie 12 van Talent in Huis. De selectiedagen zullen plaatsvinden in november en je eerste werkdag is in januari 2020.

De ene corporatie is de andere niet. Daarom werven we breed, op zoek naar mensen met verschillende expertises en achtergronden. Trainees die niet schrikken van complexiteit, die verschillende blikvelden graag onderzoeken en in staat zijn te verbinden. Jonge mensen met het vermogen tot zelfreflectie, analytisch vaardig, die een eigen visie kunnen formuleren, communicatief sterk zijn en daadkracht tonen. We zoeken creatieve toekomstmakers die de veranderende wereld mee willen helpen vorm geven!

Heb jij een afgeronde HBO of WO-opleiding in bijvoorbeeld bedrijfskunde, sociale geografie/planologie, bestuur en beleid, sociologie, communicatie, economie, ICT/informatica, financiën, assetmanagement, vastgoed, duurzaamheid (sustainability)? Of een andere opleiding, waarvan jij kunt toelichten dat deze voor corporaties relevant is? En wil jij jezelf verder ontwikkelen in een gecombineerd traject van werk, opleiding en training, en persoonlijk leiderschap? Wil jij graag werken aan jezelf om in de toekomst samen van betekenis te zijn in het sociaal domein? Houd dan de sollicitatiebutton op deze website in de gaten en schrijf je hiernaast in voor onze Talent in Huis nieuwsbrief!

– Arbeidsvoorwaarden
We krijgen regelmatig vragen van sollicitanten over de arbeidsvoorwaarden bij deelname aan Talent in Huis. Daarom hebben we ze hier voor je opgesomd:

  • Je hebt 3x (bij 3 corporaties/brancheorganisatie) een half jaar een contract van 36 uur per week
  • Je volgt in 1,5 jaar tijd +/- 52 dagdelen training/werksessie/coaching
  • De trainingsdagen vinden plaats tijdens werktijd
  • Je valt in een salarisschaal met instapsalaris voor schoolverlater en nieuwe instroom (ca. €2.576 euro p.m)
  • Je bent, net als je collega’s, medewerker op een afdeling. Geen stagiair!

Je werkt elk half jaar aan één of meerdere opdrachten, waarvan hier wat voorbeelden uit eerdere edities:

Opdrachtomschrijvingen trainees Talent in Huis

 – Huidige trainees
Editie 10 en 11 van Talent in Huis tellen 23 trainees, die ieder drie keer een half jaar bij drie van de deelnemende 16 corporaties en Aedes de brancheorganisatie werken.

– Oud-trainees
Na 9 edities Talent in Huis telt Nederland inmiddels 89 voormalig Talent in Huis-trainees. Het grote merendeel (>75%) van deze groep ging na Talent in Huis bij een woningcorporatie aan de slag. Dat gebeurde niet via een baangarantie, want die is er niet. In het laatste halve jaar van het programma kunnen corporaties trainees benaderen om na afloop van het programma bij hen te komen werken. Tot nu toe vonden vele oud-trainees op deze manier een prachtige vervolgbaan bij een woningcorporatie. Andere mooie plekken waar trainees zijn gaan werken zijn o.a. Ministerie van BZK en diverse zorginstellingen.

 

©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl