Trainees

Ben jij benieuwd wat het inhoud om een Talent in Huis-trainee te zijn? Op deze pagina lees je hoe Talent in Huis er voor jou uitziet, waar je na het traineeship van anderhalf jaar staat en hoe Talent in Huis-alumni terugkijken op hun traineeship.

Hoe ziet Talent in Huis er voor jou uit?

Een bewezen opleidingsprogramma met aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
Samen met je mede-trainees volg je een bewezen trainingsprogramma van meer dan vijftig dagdelen. Hierin is aandacht voor inhoudelijke thema’s als duurzaamheid, financiën en vastgoedsturing, skills als creatief werken en scenarioplanning én veel aandacht voor persoonlijke en teamontwikkeling. Creativiteit en persoonlijk leiderschap zijn belangrijke uitgangspunten voor het ontwikkeltraject. Je wordt opgeleid tot een ‘creatieve toekomstmaker’. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Drie verschillende uitdagingen bij drie verschillende organisaties
Je werkt in anderhalf jaar bij drie verschillende organisaties waar je een kijkje in de keuken neemt. Elk half jaar bijt jij je vast in uitdagende vraagstukken en werk je in rollen als junior adviseur, projectmedewerker of gebiedscoördinator aan issues die er echt toe doen. Misschien bedenk je wel een tof woonconcept voor kwetsbare jongeren, denk je mee over de uitbreiding van het warmtenet of hoe je met drones het dagelijks onderhoud kan faciliteren! Wil je meer weten over wat trainees nu doen? Klik dan hier!

Een groep mede-trainees met wie je je samen ontwikkelt
Je bent onderdeel van een lichting trainees die samen met jou het programma starten en afronden. Een groep jonge professionals die net als jij maatschappelijk willen bijdragen en zichzelf willen ontwikkelen. Met hen deel je ervaringen en leer je tijdens trainingen en daarbuiten van en met elkaar. Traineegroepen blijven vaak na het programma met elkaar verbonden. Er zijn door de jaren heen al vele Talent in Huis-vriendschappen ontstaan. Check HIER het  ‘jaarboek’ van editie 13 en ontdek welke 16 trainees op dit moment het traineeprogramma volgen! En wie de gezichten zijn achter Team Talent in Huis.

Persoonlijke begeleiding
Samen werken we aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Want om impact te kunnen maken, heb je skills en begeleiding nodig. Talent in Huis biedt je op verschillende manieren persoonlijke begeleiding. De coaches en trainers van Talent in Huis helpen je je doelen scherp te krijgen en te behalen. Op de werkvloer word je op inhoud begeleid door je leidinggevende en kan je sparren met je mentor over je persoonlijke ontwikkeling.

Een mooi startsalaris en goede arbeidsvoorwaarden
Als Talent in Huis-trainee ontvang je een mooi startsalaris op basis van een werkweek van 36 uur (schaal G, instapschaal 1). Je geniet bovendien van alle voordelen die vallen onder de CAO woondiensten. De trainingsdagen van het programma vallen binnen je werktijd.

Waar sta je na anderhalf jaar Talent in Huis?

Je hebt inzicht in wie je bent en welke werkomgeving bij je past
Nu je drie keer een half jaar bij een andere organisatie hebt gewerkt weet jij beter waar jij vrolijk van wordt als het gaat om werk. Werk je het liefst in een kleine organisatie met korte lijnen of een grote club met ruimte voor specialistische rollen? In welk team komen jouw kwaliteiten het best naar voren? En kies je voor een inhoudelijke functie of wil je je verder ontwikkelen als manager? Door de trainingen in het ontwikkelprogramma weet jij waar je kwaliteiten liggen, wat je drijfveren zijn en hoe je regie voert over jouw ontwikkeling. Bovendien weet je hoe je met verschillende mensen samenwerkt en wat resultaat halen van jou vraagt.

Je hebt relevante vaardigheden en kennis opgedaan
Je hebt alle basics in huis. En meer dan dat. Je weet meerdere projecten te combineren, weet hoe je je opdrachtgever helpt de vraag helder te krijgen, kunt strategisch netwerken en weet hoe je ‘moeilijke gesprekken’ op de werkvloer voert. Werken met een onzekere toekomst maak jij behapbaar, want jij kunt scenarioplannen. En kom je patronen tegen die een goed resultaat in de weg staan? Als creatieve toekomstmaker doorbreek je die en laat je zien hoe je met creativiteit nieuwe wegen opent.

Je hebt toegang tot mooie functies bij woningcorporaties en daarbuiten
Met Talent in Huis in je broekzak heb je een geweldige uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Trainees vinden vaak direct na afloop van het traineeship een mooie baan. Bij één van de woningcorporaties uit het programma of daarbuiten. Oud-trainees werken op posities als strategisch adviseur, projectleider, gebiedscoördinator, teammanager en zelfs als directeur.

Je bent onderdeel van een sterk professioneel netwerk
Tijdens het traject bouw je een mooi netwerk op. Natuurlijk bij de corporaties waar je werkt en ook bij partnerorganisaties zoals gemeentes, zorgpartijen of bouwers. Jij en je mede-trainees treden daarnaast toe tot het Talent in Huis-alumninetwerk, met daarin inmiddels meer dan honderd waardevolle contacten. Alumni ontmoeten elkaar regelmatig op de werkvloer en daarbuiten, bijvoorbeeld bij één van de Talent in Huis-borrels.

Hoe kijken trainees terug op hun traineeship?

Ben je benieuwd naar de ervaringen van eerdere trainees in Talent in Huis? Klik door en lees het verhaal van Dulcineia, Berend, Daan, Jerney of een van de andere trainees die jou voor gingen. Ook in het filmpje op de homepage zijn alle hoofdpersonen alumni. Van directeur Maartje tot junior adviseur marketing Thomas, van Adviseur Maatschappelijke Huisvesting Krista tot Manager Wonen Chris én zelfs programmamanager Peter!

©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Klachtenregeling Plateau   |   Algemene voorwaarden Plateau   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl