Stuur een appje

Het MKW Traineeprogramma

 • 1,5 jaar
 • Regionaal
 • 2 werkgevers
 • lopende editie

In dit unieke traineeprogramma werk je in anderhalf jaar bij twee werkgevers tegelijkertijd én is de directeur jouw directe collega en sparringpartner. Samen met deze directeuren van middelgrote en kleine woningcorporaties heb jij invloed op de lokale en regionale woningmarkt. Dit programma ontwikkelden we samen met onze partners van het MKW Platform.

In juni 2022 zijn 8 trainees en 13 directeuren gestart in het traineeprogramma. Dit betekent dat je niet meer kan solliciteren. Wil je wel graag meer weten? Neem dan contact op of plan een afspraak in.

Neem contact op Plan een afspraak

Het werk van woningcorporaties

Woningcorporaties zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in fijne en leefbare wijken. Voor mensen met lage inkomens. Corporaties beheren een derde van alle huizen in Nederland. Daarmee is de impact van woningcorporaties enorm. In dit traineeprogramma staan middelgrote en kleine corporaties centraal. Dit zijn corporaties met gemiddeld 2700 woningen. Hier ga jij de kracht van klein ervaren. Een werkomgeving met gemiddeld 25 collega’s waar jij profiteert van korte lijnen, persoonlijk contact en snelle besluitvorming. Klinkt goed toch?! Je staat niet alleen dicht bij het vuur, je gaat ook daadwerkelijk het verschil maken én zien!

Hoe ziet het traineeship er voor mij uit?

Je werkt anderhalf jaar bij twee werkgevers tegelijkertijd aan interessante opdrachten die bijdragen aan het oplossen van issues in de lokale en regionale woningmarkt. Op de werkvloer krijg je begeleiding van de twee directeuren met wie je samenwerkt. Het opleidingsprogramma ter waarde van €9.500 dat je hiernaast volgt, bestaat uit ruim twintig dagdelen training en begeleiding

Aan welke opdrachten werken trainees?

 • Bedenken van nieuwe woonvormen waarbij o.a. inclusiviteit een doel is;
 • Adviseren over trends in digitalisering, big data en robotisering;
 • Formuleren van een strategie voor het verduurzamen van de woningen;
 • Opstellen van een ondernemingsplan met portefeuille- en complexplannen;
 • Onderzoeken hoe de samenwerking met zorgpartijen kan worden vormgegeven

En natuurlijk ben je actief in de dagelijkse bezigheden en ga je met de onderhoudsdienst mee, organiseer je een bewonersdag, draai je mee bij de klantenservice, bezoek je de wethouder met de directeur, en meer. Want in een kleine organisatie ben je breed inzetbaar en doe je het samen!

Wat houdt het opleidingsprogramma in?

Je volgt trainingen over persoonlijke ontwikkeling, kennistrainingen en vaardigheidstrainingen. Je leert wat jou drijft, wat jouw unieke kwaliteiten zijn, hoe je samenwerkt en effectief omgaat met je tijd. Tijdens de kennisdagen duik je in dé thema’s van corporatieland. Denk aan woonruimteverdeling, vastgoed, duurzaamheid, ketensamenwerking en financiën. En vorm je gezamenlijk met je trainees een kennisteam waar jullie je extra verdiepen op een belangrijk thema. Je leert daarnaast ook concrete vaardigheden. Hoe formuleer je persoonlijke doelen? Hoe werk je projectmatig? En hoe breng je creatieve en nieuwe ideeën op de werkvloer? Je volgt dit programma met een groep trainees die ook willen groeien. Persoonlijk en professioneel. En deels met de directeuren.

Wat krijg ik?

 • Een opleidingstraject ter waarde van €9.500,-
 • Een bruto salaris van €2781,- volgens de CAO Woondiensten en aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Ruim twintig opleidingsdagen, deels samen met de directeuren
 • Een boost in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Kennis en kunde over hoe je vernieuwt en innoveert
 • Een groep mede-trainees waar je een bijzondere band mee ontwikkelt

Wat krijgen wij?

 • Je hebt HBO/WO-denkniveau
 • Max. 5 jaar werkervaring
 • Je bent bereid om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling
 • Je hebt zin om aan de slag te gaan in een topprogramma, samen met generatiegenoten, in een sector met impact!

De beste stap die jij nú kunt zetten

Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel. Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap in het MKW Traineeprogramma.

Neem contact op Plan een afspraak

WEB_BW_PT_5132__290x380_acf_cropped-1

Hey, heb je nog vragen?

Iris Meertens geeft je graag persoonlijk antwoord.
Stuur een appje, e-mail of bel en zij helpt je verder.

Stuur een e-mail06-13139744

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws. Schrijf je dan snel in en ontvang periodiek een bericht in mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.