Stuur een appje
lg-TalentinHuis-mkw-groen

Het MKW Traineeprogramma

 • 1,5 jaar
 • Lokaal
 • 1 werkgever
 • lopende editie

Hey Young Professional, in dit unieke traineeprogramma voor middelgrote en kleine woningcorporaties heb jij invloed op de lokale en regionale woningmarkt én volg je een uitgebreid en bewezen opleidingsprogramma. In anderhalf jaar werk je afhankelijk van jouw wensen en regio bij één werkgever. Daarnaast investeer je met dit programma in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hierbij is een bijzonder element dat ook je leidinggevende in die leeromgeving stapt en dat jullie samen leren hoe je beweging brengt, hoe je innoveert in een organisatie en hoe je het beste in elkaar boven brengt. Dit programma ontwikkelden we samen met onze partners van het MKW Platform.

Neem contact op

Vacatures van MKW

VechtHorst

Locatie Nieuwleusen

Deze vacature is gesloten!

Download vacature

Brederode Wonen

Locatie Bloemendaal en Velsen

Zij hebben al een trainee gevonden!

Download vacature

Vincio Wonen

Locatie Heerlen, Hoensbroek en Brunssum

Zij hebben al een trainee gevonden!

Download vacature

Ons Huis

Locatie Apeldoorn

Zij hebben al een trainee gevonden!

Download vacature

Triada

Locatie Heerde

Zij hebben al een trainee gevonden!

Download vacature

Jutphaas Wonen

Locatie Nieuwegein

Zij hebben al een trainee gevonden!

Download vacature

Het werk van woningcorporaties

Woningcorporaties zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in fijne en leefbare wijken. Voor mensen met lage inkomens. Corporaties beheren een derde van alle huizen in Nederland. Daarmee is de impact van woningcorporaties enorm. Ze werken aan thema’s als armoedebestrijding, de energietransitie, de woningnood, circulair bouwen, leefbaarheid, digitalisering en veel meer.  In dit traineeprogramma staan middelgrote en kleine corporaties centraal. Dit zijn corporaties met gemiddeld 1500 tot 2700 woningen en gemiddeld 25 medewerkers. Met hen als collega’s ga jij de kracht van klein ervaren. Een werkomgeving waar jij profiteert van korte lijnen, persoonlijk contact en snelle besluitvorming. Klinkt goed toch?! Je staat niet alleen dicht bij het vuur, je gaat ook daadwerkelijk het verschil maken én zien!

Overzicht deelnemende organisaties 

Hoe ziet het traineeship er voor mij uit?

Je werkt anderhalf jaar bij een of twee werkgevers tegelijkertijd. Het aantal werkgevers is afhankelijk van de vacature die de werkgevers in jouw regio opstellen.  Je werkt in het programma en op we werkvloer aan interessante opdrachten die bijdragen aan het oplossen van issues in de lokale en regionale woningmarkt. Op de werkvloer krijg je begeleiding van de directeuren/managers met wie je samenwerkt. Het opleidingsprogramma ter waarde van ruim €15.000 dat je hiernaast volgt, bestaat uit ruim twintig dagdelen training en begeleiding

Wie gingen jou voor?

Tot nu toe namen 25 directeuren en 14 trainees deel aan het MKW traineeprogramma. De 8 trainees uit editie 2 startten in juni 2022 en ronden het traineeship af in november 2023! Wil jij weten wat de trainees en alumni die jou voorgingen te vertellen hebben over het programma en aan welke opdrachten zij werk(t)en? Lees dan het interview van Nicky, Nina of Alexander en kom meer te weten!

Aan welke opdrachten werken trainees?

 • Opstellen van een communicatieplan voor huurders, gericht op energie armoede;
 • Adviseren over trends in digitalisering, big data en robotisering;
 • Opstellen van een communicatieplan en klantvisie;
 • Oprichten van een bewonerspanel ter verbetering van het serviceaanbod;
 • Begeleiden en implementeren van een leefbaarheidsmonitor op wijkniveau;
 • Begeleiden van bewonersparticipatie initiatieven gericht op het thema leefbaarheid;
 • Ontwikkelen van I&A beleid voor de organisatie en dit implementeren.

En natuurlijk ben je actief in de dagelijkse bezigheden en ga je met de onderhoudsdienst mee, organiseer je een bewonersdag, draai je mee bij de klantenservice, bezoek je de wethouder met de directeur of je leidinggevende en meer. Want in een kleine organisatie ben je breed inzetbaar en doe je het samen!

Wat houdt het opleidingsprogramma in?

Je volgt trainingen over persoonlijke ontwikkeling, kennistrainingen en vaardigheidstrainingen. Je leert wat jou drijft, wat jouw unieke kwaliteiten zijn, hoe je samenwerkt en effectief omgaat met je tijd. Tijdens de kennisdagen duik je in dé thema’s van corporatieland. Denk aan woonruimteverdeling, vastgoed, duurzaamheid, ketensamenwerking en financiën. En vorm je gezamenlijk met je trainees een kennisteam waar jullie je extra verdiepen op belangrijk thema’s als fusies, crisiscommunicatie, bewonersparticipatie en meer.  Je leert daarnaast ook concrete vaardigheden. Hoe formuleer je persoonlijke doelen? Hoe werk je projectmatig? En hoe breng je creatieve en nieuwe ideeën op de werkvloer? Je volgt dit programma met een groep trainees die ook willen groeien. Persoonlijk en professioneel. En deels met leidinggevenden en directeuren.

Wat krijg ik?

 • Een opleidingstraject ter waarde van ruim €15.000,-
 • Een bruto salaris van €2.933 op basis van 36u,- volgens de CAO Woondiensten en aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Ruim twintig opleidingsdagen, deels samen met leidinggevenden en directeuren
 • Een boost in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Kennis en kunde over hoe je vernieuwt en innoveert
 • Een groep mede-trainees waar je een bijzondere band mee ontwikkelt

Wat krijgen wij?

 • Je hebt HBO/WO-denkniveau
 • Max. 5 jaar werkervaring
 • Je bent bereid om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling
 • Je hebt zin om aan de slag te gaan in een topprogramma, samen met generatiegenoten, in een sector met impact!

De beste stap die jij nú kunt zetten

Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel. Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap in het MKW Traineeprogramma.

Neem contact op Plan een afspraak

WEB_BW_PT_5132__290x380_acf_cropped-1

Hey, heb je nog vragen?

Iris Meertens geeft je graag persoonlijk antwoord.
Stuur een appje, e-mail of bel en zij helpt je verder.

Stuur een e-mail06-13139744

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws. Schrijf je dan snel in en ontvang periodiek een bericht in mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.