Stuur een appje
lg-TalentinHuis-solo

So you wanna be a manager?!

  Je zei ‘ja’ tegen die aantrekkelijke leidinggevende functie en in de praktijk blijkt het best een uitdaging. Leiding geven doe je niet zo maar even. Mensen motiveren, aansturen, begeleiden, loslaten, coachen….. wanneer en hoe?

  In deze effectieve twee dagen leer je de basis van leiding geven, pas je dit toe in de training én in je eigen praktijk. Centraal in de training staat ‘Situationeel leiding geven’. Ook wel resultaatgericht of effectief leidinggeven genoemd. Drie vragen zijn de basis:

  1. Wat is de situatie?
  2. Wie betreft het?
  3. Welke leidinggevende stijl is effectief?

  Dit lijkt eenvoudig, maar het veronderstelt dat je als leidinggevende een helder en juist beeld hebt van de situatie, wie het betreft, én dat je meerdere leidinggevende stijlen beheerst en kan kiezen welke in te zetten. Bij situationeel leiding geven leer je op twee dimensies te werken: de taakgerichte dimensie (welke mate van sturing is wenselijk) en de mensgerichte dimensie (welke mate van ondersteuning is wenselijk). Afhankelijk van de combinatie past daar een leidinggevende stijl bij: instrueren, coachen, participatief leiding geven en delegeren.

  Het programma is zoveel mogelijk op maat van de deelnemers. Tussen de twee trainingsdagen zitten 6 tot 8 weken. Tijd om de eerste dag te laten bezinken, het geleerde in de praktijk toe te passen en te ontdekken wat lastig is en waar extra training wenselijk is. Dat geven we vervolgens een plaats in de tweede trainingsdag, waar ook het oefenen en experimenteren met stijlen centraal zal staan. Het programma kent diverse werkvormen, is interactief en afwisselend. Een ‘pressurecooker-training’, in hoge energie, veel doen en veel resultaat. Knallen!

  2 dagen van 9.00 tot 17.00 uur in Utrecht

  • Trainers: Edith Hoksbergen en Titus Krijt
  • 1 oktober en 14 november 2024
  • 10 – 12 deelnemers
  • € 1.195,- (inclusief Profile Dynamics®-profiel, koffie/thee/fris, snacks en lunch, exclusief 21% btw)

  Schrijf je nu in

  WEB_BW_Plateau_00195_290x380_acf_cropped-1

  Heb je nog vragen?

  Edith Hoksbergen geeft je graag persoonlijk antwoord.
  Stuur een e-mail en zij helpt je verder.

  Stuur een e-mail

  Blijf op de hoogte

  Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws. Schrijf je dan snel in en ontvang periodiek een bericht in mailbox.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.