Trainees Talent in Huis 12 bekend!

Met de spanning nog in je lichaam word je ’s avonds na de tweede selectiedag van Talent in Huis 12 gebeld, je bent geselecteerd voor het traineeship! Het overkwam maar liefst 21 kandidaten die zichzelf vanaf dat moment trainee mogen noemen. Uniek dit jaar is dat er in deze editie twee groepen tegelijk starten. Twee groepen waarin de trainees het persoonlijk ontwikkeltraject, de kennisdagen en de vaardigheidstrainingen volgen én natuurlijk werken. Dit keer bij 17 verschillende corporaties, van Kleurrijk Wonen in Tiel tot Wooncompagnie in Hoorn en van Vestia in Rotterdam tot Gooi en Omstreken in Hilversum.

Wat vooraf ging: de selectiedagen!

Bijna tweehonderd kandidaten solliciteerden voor deze editie. In twee energieke selectierondes in KANTIEN in Utrecht brachten de selecteurs van de deelnemende corporaties de groep van 84 kandidaten naar 42. En van 42 kandidaten naar de uiteindelijke 21 trainees. Het was hard werken voor zowel de selecteurs als de kandidaten: kennismaken, vragen stellen, pitchen, jezelf laten zien en kiezen tussen toppers.

Nieuw dit jaar was een informele netwerklunch. De corporaties presenteerden zichzelf vanuit een eigen kraampje. Goodiebags, toffe opdrachten en gadgets uitgestald als een echte markt. De kandidaten verzamelden hun lunch, die verspreid lag over de kraampjes, door met de corporaties in contact te komen en te sparren over eventuele opdrachten en kansen. De ruimte van KANTIEN veranderde in een mum van tijd in een bonte, energieke markt waarin vonkjes tussen toekomstige werknemers en werkgevers ontstonden.

Het selecteren en verdelen van de definitieve selectie is elk jaar een grote klus.  Zeker dit jaar, omdat er – anders dan voorgaande jaren – twee traineegroepen tegelijkertijd starten. We matchten 21 trainees en 17 corporaties op basis van hun voorkeuren. Dit leidde tot een mooie indeling waar zowel trainees als corporaties blij mee zijn!

Contracten getekend en eerste kennismaking

Dinsdagochtend 26 november tekenden de trainees hun contracten. Dit vierden we met een Talent in Huis taart. Het programma stond bovendien in het teken van kennismaken. De trainees leerden elkaar met de minste moeite kennen. Een aantal kennismakingsoefening zijn zelfs achterwege gelaten. Iedereen kletste gezellig met elkaar, een goed teken! Kennismaken: check!

Terug naar overzicht
©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Klachtenregeling Plateau   |   Algemene voorwaarden Plateau   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl