“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik geloof dat ik het kan!”

Met deze verwijzing naar Pippi Langkous startte de eerste sessie van Bestuurder voor een Dag. Een bijzonder traject waarin Talent in Huis en branchevereniging Aedes de krachten bundelen en een topteam van tien Talent in Huis-alumni samenstellen om de sector te innoveren en te inspireren met oplossingen die woningcorporaties verder brengen. Welke corporatiedirecteuren tonen lef en geven deze gasten voor één dag de bestuurdershamer in handen?

Met trots heetten Plateau-directeuren Edith Hoksbergen en Marc Geerts de tien oud-trainees van het ‘innovator-team’ van Bestuurder voor een Dag welkom. Tijdens het voorstelrondje bleek al wat het traineeprogramma de afgelopen elf edities heeft opgeleverd. Adviseurs, belangenbehartigers, vastgoedanalisten, LEAN specialisten, programmamanagers. Een bonte verzameling professionals vol lef en gretigheid. Het was dan ook niet voor niets dat Aedes-directeur Jeroen Pepers het team van Talent in Huis ‘de parelvissers van de sector’ noemde: opleiders van toptalent voor woningcorporaties.

Tijdens deze eerste voorbereidende dag kregen Pieter, Pieter, Imme, Judith, Niels, Dorris, Krista, Corné, Wike en Evert een snelcursus creativiteit en innovatie. Na een uitgebreide kennismaking met behulp van Profile Dynamics introduceerde Marc de groep met een aantal prikkelende oefeningen in de kern en de noodzaak van het creatieve werken.

“Op school leren we naar uitdagingen te kijken met de blik van de ratio. We leren kritisch te denken: te analyseren, deduceren en combineren. Hele waardevolle eigenschappen, maar ze helpen je niet om tot échte innovatie te komen. Daarvoor heb je je creatieve vermogens nodig. Die vermogens die je helpen om te zoeken naar de onbekende weg. Om patronen te doorbreken. Als het je volgens het vaste stramien niet lukt, hoe dan wel?”

Deze eerste dag liet meteen zien dat het met de creatieve vermogens van de deelnemers aan Bestuurder voor een Dag wel goed zit. Twee groepen genereerden in korte sessies van dertig minuten meer dan honderd ideeën om corporatiebestuurders met lef uit te nodigen om hun uitdaging aan het team Innovators voor te leggen en zich aan de uitkomsten te committeren.

Ben je corporatiebestuurder en durf jij het aan om jouw uitdaging aan dit topteam uit handen te geven?

Houd alle media goed in de gaten, dan ontdek je binnenkort hoe je met de innovators in contact komt!

Op 12, 13 en 14 juni vindt de volgende bijeenkomst van Bestuurder voor een Dag plaats.

 

Terug naar overzicht
©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Klachtenregeling Plateau   |   Algemene voorwaarden Plateau   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl