Stuur een appje

”Dit programma brengt waarde op een manier die ik niet bij andere traineeships zie.”

Ilona Azar de Vlieger

HRM adviseur bij Brancheorganisatie Aedes vereniging van woningcorporaties

Ilona Azar de Vlieger is HRM adviseur bij Brancheorganisatie Aedes vereniging van woningcorporaties. Zij werkt hier inmiddels ruim 14 jaar
en is vanaf het begin betrokken bij Talent in Huis als contactpersoon en ambassadeur van het programma.

Aedes kiest al 17 jaar met Talent in Huis voor het investeren in de sector en jong talent. Waarom is dat voor jullie belangrijk ? En waarom  kiezen jullie voor Talent in huis??

Wij doen mee omdat we echt geloven in dit programma, we zijn dan ook super trots dat wij aan de wieg van Talent in Huis stonden. We gunnen de sector jonge talenten die iets nieuws komen brengen, een generatie mensen met andere werkwijzen en ideeën. Door de nieuwe generatie aan te trekken staan we nog sterker in het aanpakken van uitdagende vraagstukken en de vernieuwing van de sector.

Wij investeren veel in de opleiding van onze medewerkers en geloven in het ontwikkelen van ieders talent, hoe jong of oud je ook bent. Je mag bij ons elke opleiding doen die je wil. We hebben een Aedes Academy en er is een uitgebreid onboarding programma met trainingen als:  hoe werkt de woningmarkt? Verenigingsmanagement, procesmanagement, ministeriekunde en nog veel meer. Het is hier een soort walhalla van leren en dan mag een traineeprogramma gewoon niet ontbreken. Ik vind daarnaast dat we als brancheorganisatie een voorbeeld moeten zijn voor de sector, dat is ook een reden waarom wij al jaren kiezen voor Talent in Huis.

Wat merken jullie van 15 edities Talent in Huis op de werkvloer? Inmiddels gingen 48 alumni en trainees bij jullie aan de slag, dat is niet niks!

Ik vind het elke keer supertalenten en ik kijk er altijd naar uit om weer een nieuwe editie trainees te verwelkomen. Ze brengen allemaal weer een andere achtergrond, expertise en karakter mee. Dit is van meerwaarde in de opdrachten waar ze aan werken en ook voor de dynamiek op de werkvloer! Inhoudelijk hebben ze ons de afgelopen jaren veel gebracht. Onze trainees gaan altijd aan de slag op de afdeling sectorontwikkeling of belangenbehartiging. Ze bekleden verschillende rollen en verdiepen zich in verschillende thema’s. Hierdoor profiteren we elk jaar weer van mooie adviesnotities, nieuwe inzichten en succesvolle projectresultaten! Een recent voorbeeld is een trainee die voor ons MT een presentatie gaf over circulair bouwen. Hij hielp ons inhoudelijk verder. Hij deed dat zelfs zo goed dat hij inmiddels een collega is van me.

Wat goed zeg! Voor de trainees moet werken bij jullie ook best een unieke ervaring zijn, jullie zijn immers de enige organisatie in het programma die géén woningcorporatie is.

Ik  merk inderdaad aan de trainees dat een half jaar bij Aedes een bijzondere ervaring is. Wij werken echt op landelijk en politiek niveau en dat geeft een andere dynamiek. Ik vind het erg leuk dat we de trainees ook deze kant van de sector laten zien. Ik merk daar in ook dat de trainees na hun traineeperiode bij ons, échte Aedes-ambassadeurs worden richting de andere woningcorporaties. Zij nemen de kennis die ze hier opdoen mee naar hun tweede of derde werkgever en zorgen dat wij goed in beeld zijn. Onze deelname leverde tot slot ook veel nieuwe werknemers op, dat zijn dan trainees die na het programma bij ons aan de slag gaan. Dus dat aantrekken en interesseren van jong talent lukt ook echt!

Wat heeft je het meest verrast tijdens jullie deelname aan Talent in Huis?

Ik vind echt dat trainees een andere vibe meebrengen. De meeste trainees komen vers uit de schoolbanken waardoor ze vaak kennis brengen die wij nog niet in huis hebben.  Dit kan inhoudelijk zijn maar ook in de manier van (samen)werken. Ik merk nu bijvoorbeeld dat de generatie trainees van de laatste jaren veel bezig is met de balans tussen werk en privé. Zij kijken echt anders naar werk dan mijn generatie. Zij doen vrijwilligerswerk, hebben allerlei hobby’s en willen nog op wereldreis. Ik vind het erg verfrissend  hoe zij kijken naar het leven. Een recentelijk voorbeeld wat mij verraste of wat ik gewoon erg leuk vond is dat een van de trainees haar Masterscriptie over Harry Potter met ons deelde! Dit is precies die andere vibe die ik dan bedoel.

Dat is zeker een verrassing! Wil jij nog wat kwijt aan andere HRM adviseurs, managers of bestuurders van woningcorporaties?

Ja, dit programma zit gewoon echt zo goed in elkaar. Het programma brengt waarde op een manier die ik niet bij andere traineeships zie. Ik zie dat onder andere terug in het opleidingsprogramma, in de begeleiding die jullie bieden en de instructies die jullie geven aan ons, leidinggevenden en mentoren. Leuk nieuws zelfs is dat wij dit jaar voor het eerst met 2 plekken meedoen. Dat betekent dat we 6 trainees in anderhalf jaar mogen verwelkomen. Wij snappen hoe belangrijk het is om te investeren in jong talent, niet alleen voor Aedes, maar ook voor de sector. Dus, aan alle adviseurs, managers en bestuurders ik kan jullie allemaal Talent in Huis aanraden!

De beste stap die jij nú kunt zetten!

Wij geloven in de potentie van de nieuwe generatie. En helpen je die potentie ten volle in te zetten. Op de werkvloer. In onze trainingen. Samen met je collega’s. Wil je meer weten over Talent in Huis? Neem contact op of plan een afspraak!

Neem contact op Plan een afspraak

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.