Stuur een appje

”Het is een cadeautje om gedreven jonge medewerkers met verse kennis van de studie, in huis te hebben.”

Jolanda van Loon

Directeur-bestuurder bij Triada

Jolanda van Loon is directeur-bestuurder bij Triada, zij werkt hier ruim anderhalf jaar en doet met haar organisatie voor het eerst mee aan Talent in Huis.

Wat ontzettend leuk dat we jou mogen interviewen Jolanda! Triada doet dit jaar voor het eerst mee aan Talent in Huis en geeft plek aan 3 trainees. Waarom kozen jullie ervoor om deel te nemen aan het programma?

Ik geloof sterk dat wij leren van mensen die met een frisse blik naar de sector kijken. Ik geef dan ook nadrukkelijk mee aan onze trainees dat ze met een open en kritische blik naar onze organisatie en de sector mogen kijken. Ik vind het belangrijk dat ze hun visie en mening uiten. Ik denk namelijk dat deze nieuwe generatie echt iets anders meebrengt. Ik merk bijvoorbeeld dat deze generatie een veel groter netwerk heeft, meer de samenwerking opzoekt, durft te experimenteren en veel meer denkt in mogelijkheden. Met ons nieuwe koersplan hebben we deze manier van werken nodig zodat we bijvoorbeeld onze rol als netwerkpartner richting gemeenten, zorgpartijen etc. nog beter kunnen vervullen. Kortgezegd, samen met Talent in Huis zorgen we dat de trainees op een positieve manier kennismaken met de belangrijke thema’s van de sector. Ze ontdekken zelf ook nog eens welke werkomgeving, welk thema of welke rol goed bij hun past én wij leren van hun zienswijze en de kennis die zij meebrengen. Geweldig!

Het programma is nu al 7 maanden op weg en hiermee bijna op de helft, wat kan je zeggen over wat je terugziet van de trainees op de werkvloer?

Onze eerste trainee Kirsten vond het leuk om onze huurders beter te leren kennen. Zo heeft ze huurders die we in de regel niet of weinig spreken bevraagd over de dienstverlening die ze van Triada verwachten. Dit leverde interessante informatie op voor ons! Die behoefte om de huurder te spreken vind ik een mooie houding, je moet immers weten voor wie je het allemaal doet! Deze manier van contact leggen en het geloof dat contact de sleutel is om samen verder te komen vind ik heel passend bij deze generatie. Verder heeft onze trainee bijgedragen aan een nieuw en uniek investeringsstatuut. Het statuut is zo ontworpen dat we onze investeringen onderbouwen met Sustainable Development Goals. Dit is een nieuwe manier om onze maatschappelijke doelen te verantwoorden. Het helpt ons om de check te doen of we het goede doen en is nu gebaseerd op wereldwijd vastgestelde doelen waar commerciële bedrijven zich ook op moeten verantwoorden.

 

Talent in Huis staat o.a. voor Personal Branding; het persoonlijk en professioneel ontwikkelen van trainees. Jij bent nu directeur-bestuurder, hoe verliep jouw ontwikkeling? Kan je een voorbeeld geven die tekenend is geweest voor jouw persoonlijke of professionele ontwikkeling naar de positie van bestuurder?

Aan het begin van mijn carrière wilde ik vooral ontdekken wat ik wilde en waar ik blij van werd. Eigenlijk zoals de trainees nu ook doen. Ik heb toen bij veel verschillende werkgevers gewerkt. Ik wist al wel vrij vroeg dat ik leidinggevende wilde worden en dat werd ik rond mijn 30e. Ik ben uiteindelijk 12 jaar directeur geweest bij een kleine organisatie voordat ik bij Triada aan de slag ging als bestuurder. Hier werk ik inmiddels 1,5 jaar. Er is een persoon die belangrijk is geweest voor mijn ontwikkeling als leidinggevende, dat is namelijk een voorzitter waar ik mee samenwerkte. Zij had enorm veel geduld en liet mij zien wat geduld en rust kan doen in verbinding met mensen. Ik ben iemand die veel energie heeft, naar voren is gericht en zaken snel oppakt. Soms iets te snel. Zij leerde mij hoe ik meer in de vertraging kon komen en zette mij ook in mijn kracht om dat te leren en te doen. Ik profiteer daar nu nog steeds van in mijn rol als bestuurder.

Off the record vertelde je dat je heel erg gelooft in de ontwikkeling van mensen en dat jij als bestuurder een grote rol hebt in het creëren van een omgeving waar dat kan. Kan je daar meer over vertellen?

Ik vind het belangrijk om mijn medewerkers goed te kennen. Ik geloof dat ontwikkeling kan ontstaan op een plek waar mensen met elkaar in gesprek gaan. Ik wil van alle collega’s bij Triada weten wat hun drijfveren, ambities en dromen zijn, hoe ze willen groeien en wat ze van Triada nodig hebben. Dit stelt mij in staat om hun potentie te zien en hen kansen en mogelijkheden te bieden. Hierin is van mij als leider nodig dat ik open ben en dat ik ook de veranderingen en beweging in de organisatie durf te bewerkstelligen. Ik vind het dus belangrijk om iemand goed te leren kennen en doe hier ook mijn best voor. Ik doe dit vanuit de filosofie dat ontwikkeling en groei samenhangt met meer werkgeluk en dat dat weer positieve gevolgen heeft voor onze organisatie en positieve dienstverlening naar onze huurders.

Wat heeft je het meest verrast tot nu toe? Zou jij Talent in Huis aanraden aan collega-corporaties? En waarom?

Wat mij het meest verraste was dat onze trainee Kirsten zo kordaat de organisatie in stapte en met iedereen contact legde. Daarnaast heeft ze op alle niveaus presentaties gegeven en leek ze dat zonder zenuwen te doen. Knap dat je zo snel jezelf durft te zijn. Ik zou andere corporaties aanraden een trainee in huis te halen. Het is leuk om iemand binnen te krijgen die nog kritisch naar onze sector durft te kijken. Wij vinden alle regels en werkwijzen vaak al gewoon. Daarnaast is het ook een cadeautje om een gedreven jonge medewerker binnen te krijgen met verse kennis van hun studie. Onze trainee bracht ons verder met eigentijdse ideeën.

Welke vraag die ik je niet stelde had je wel graag gekregen?

Grappige vraag, wellicht de vraag waarom een trainee voor Triada moet kiezen. Ik hoop dat ze voor Triada kiezen omdat we een inspirerende corporatie zijn waar innovatieve ideeën gewaardeerd worden en waar we ook echt ons best doen om te zorgen dat jij het beste uit je jezelf kan halen. Daarnaast hoop ik dat je de positieve sfeer proeft die hier heerst; er is veel positieve energie om te veranderen en dat doen we ook echt samen.

De beste stap die jij nú kunt zetten!

Wij geloven in de potentie van de nieuwe generatie. En helpen je die potentie ten volle in te zetten. Op de werkvloer. In onze trainingen. Samen met je collega’s. Wil je meer weten over Talent in Huis? Neem contact op of plan een afspraak!

Neem contact op Plan een afspraak

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.