Stuur een appje

”Twee voeten in verschillende bakken klei, werken aan opdrachten waarvan je veel kan leren, en natuurlijk lachen.”

Alexander van Zetten

Trainee - MKW Traineeprogramma

Alexander neemt deel aan de tweede lichting  (2022-2023) van het MKW Traineeprogramma. Hij is trainee bij Habeko Wonen en MeerWonen. In oktober rond hij het traineeprogramma af.

Je bent nu bijna een jaar trainee, de tijd vliegt! Weet je nog waarom jij voor het MKW-traineeprogramma solliciteerde?

Ik solliciteerde niet direct voor het MKW-traineeprogramma maar via een zijinstroom via woningbouwvereniging Habeko Wonen. Toen ik hoorde dat het MKW Traineeprogramma bestonden dat zij daar als werkgever aan meededen, wilde ik hier graag aan meedoen. Leren in twee keukens is toch echt heel fijn, want geen enkele corporatie doet het perfect of is hetzelfde. Ik heb meer collega’s om van te leren, meer connecties, en natuurlijk, veel inzichten tijdens het spelen in een zandbak.

In dit traineeprogramma werk jij aan je persoonlijke ontwikkeling. Welke training is je het meest bijgebleven en wat doe jij nu anders?

De BOB-gesprekken van de training projectmatig werken. Hier heb ik geleerd om écht door te vragen als opdrachtnemer en de opdracht terug te legen bij de opdrachtgever als het onduidelijk is.  Daarnaast vond ik de training over feedback geven en krijgen erg helpend.

Wat heeft het opleidingsprogramma je tot nu opgeleverd?

Het levert me ervaring op, dat ik fouten mag maken (want die bestaan eigenlijk niet) en dat het belangrijk is om voor jezelf op te komen. Ik heb geleerd dat opkomen voor jezelf zit in het voeren van een open en eerlijk gesprek.

Wat kun je zeggen over de begeleiding die je tijdens het traineeprogramma krijgt?

De trainingsdagen zijn informatief en erg interactief. Ik vul hiermee echt mijn tool box. Gedurende het traineeship leer ik steeds beter hoe ik alle informatie en skills uit die tool box kan toepassen.

Als iemand je vraagt hoe je je tijd als trainee moet omschrijven, wat zeg je dan?

Twee voeten in verschillende bakken klei, werken aan opdrachten waarvan je veel kan leren, en natuurlijk lachen. Ik zorg voor kennisuitwisseling tussen corporaties en dat processen beter lopen. Vanuit het opleidingsprogramma krijg ik verschillende tools mee waarmee ik mijn persoonlijke tool box vul en gedurende het programma kan inzetten. Hiermee worden mijn opdrachten overzichtelijker, scherper en leuker om uit te voeren! Ik ga hierdoor betere vragen stellen waardoor ‘de spelregels’ voor mij als nieuwkomer duidelijk zijn en verwachtingen beter worden gemanaged.

Wat denk je naast werkervaring nog meer aan dit traineeship over te houden?

Vrienden, connecties en veel inzicht in mijn persoonlijke drijfveren.

Wat zou je toekomstige trainees absoluut aanraden? Heb je tips?

Ga ervoor, de corporatiesector is een plek waar je veel mag en kan doen als je ervoor wilt gaan! Het is een sector met veel diversiteit aan taken en rollen. Er is echt veel mogelijk!

 

De beste stap die nú jij kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.