Stuur een appje

“Een positieve benadering van huurders en met hen in gesprek te gaan, levert veel op.”

Myrthe Sijtsema

Trainee - Talent van het Noorden

Superleuk dat ik mij op deze manier mag voorstellen. Ik ben Myrthe Sijtsema en woonachtig in Leeuwarden. Na mijn studie gezondheidswetenschappen in Enschede & Maastricht, wist ik het zeker: ik wilde weer terug naar het mooie Noorden. Ik ben toen direct aan de slag gegaan bij GGD Fryslân als gezondheidsbevorderaar. Een hele uitdagende baan en al gauw merkte ik dat ik heel graag met gezondheidsverschillen aan de slag wilde gaan.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een lager inkomen gemiddeld 6 jaar korter leven dan mensen met een hoger inkomen. Daarbij ervaren zij 15 jaar langer een mindere gezondheid. De oneerlijkheid en harde cijfers grijpen mij aan. Toen mijn schoonzus mij op dit traineeprogramma wees, leek mij dit de ideale sector om hier mee aan de slag te kunnen, omdat de doelgroep vaak huurders zijn met een kleinere portemonnee. Daarnaast heeft fijn wonen veel invloed op je welzijn en dus gezondheid. Met daarbij de mogelijkheid om mezelf verder te ontdekken en te ontwikkelen, leek dit mij de perfecte kans.

Op dit moment zit* ik bij Woningbouwcorporatie Dynhus in Balk. Daar ben ik aan de slag met o.a. leefbaarheid in de wijk, een klantenpanel opstarten en huurders die minstens 25 jaar bij ons huren in het zonnetje te zetten. Een positieve benadering van huurders en met hen in gesprek te gaan, levert veel op. In september mag ik aan de slag bij Woonconcept in Meppel en ik sluit mijn traineeprogramma af bij Woonborg in Vries.

Naast mijn traineeprogramma, sport ik graag: zwemmen, hardlopen, fitnessen en racefietsen. Sinds een aantal weken, heb ik ook een step in mijn bezit. Daarnaast ga ik er graag op uit om als toerist ons mooie Nederland te ontdekken. Als ik dan toch even niks wil doen, dan kan ik altijd mij ei kwijt in een boek lezen of iets nieuws leren.

Ik ben heel erg benieuwd hoe de woningbouwsector zich gaat ontwikkelen en ben dankbaar dat ik daar nu deel van mag uitmaken.

*Zitten is niet helemaal mijn ding. Mezelf motiveren om te gaan staan achter het bureau en een rondje te wandelen tijdens een pauze met collega’s, hoort er allemaal automatisch bij als je een gezondheidsbevorderaar bent ????.

De beste stap die jij nú kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.