Stuur een appje

”Het leuke aan dit traineeprogramma is dat je aan allerlei verschillende opdrachten mag werken.”

Wierd Folkertsma

Trainee - Talent van het Noorden

Wierd neemt deel aan de tweede lichting (2022-2023) van Talent van het Noorden. Dit interview is afgenomen toen hij trainee bij Elkien was, nu werkt hij als trainee bij Accolade. 

Wil je ons meer vertellen over welke opdrachten jij doet bij Talent van het Noorden

Binnen het programma ‘Talent van het Noorden’ werk ik bij drie verschillende woningcorporaties. Het leuke aan dit traineeprogramma is dat je aan allerlei verschillende opdrachten mag werken. Zo zie je, binnen de twee jaar dat je trainee bent, een groot deel van de corporatiesector. Op dit moment werk ik bij Thuiscorporatie Elkien en ben ik onder andere bezig met verschillende data-analyse- en beleidsstukken.

Bij Elkien vinden we ‘Samen Thuis Geven’ de belangrijkste opdracht die wij als corporatie hebben. Elkien heeft bezit in de stad en op het platteland. Wij willen onze bewoners een goede, passende woning bieden in een plezierige, veilige en leefbare woonomgeving. In de kleine kernen vereist dat een andere aanpak dan in de stad. Ik mag mijn steentje (pun intended) hieraan bijdragen door me in het beleid voor onze kleine dorpen te verdiepen.

Met deze verdieping willen wij ‘beter thuisgeven’ in de kleine dorpen. Dit doen we aan de hand van verschillende indicatoren in een dorp: de vraagdruk, het woningtype, de veerkracht, de kwaliteit van de woningen, het percentage aangebroken bezit, de bereikbaarheid van voorzieningen, demografische ontwikkelingen en als laatste, maar belangrijkste; de wensen en behoeften van onze bewoners.

Voor elk dorp bepalen wij een aanpak op basis van de lokale situatie en de impact die we hebben op het dorp. We kijken daarbij goed naar de behoefte binnen een dorp is en de verhuurbaarheid van onze woningen op korte én lange termijn. Op deze manier proberen we een genuanceerd beleid te hanteren in de kleine dorpen waarmee we onze bewoners het beste van dienst kunnen zijn. Hiermee versterken we het dorp en voegen we waarde toe. Een echte win-win dus!

Door dit beleid verder uit te werken in gebiedsvisies creëren we per dorp een specifieke richting. Zo geven we de Projectleider Verkoop en de Assetmanager handvatten. Deze kan de visies vertalen naar een strategie op woningniveau.

Verder mag ik me nog bezighouden met diverse nieuwbouw/ontwikkeltrajecten en heb ik studenten van het ‘Inclusivity lab’ van de NHL begeleid binnen Elkien. Zo leer ik een hele hoop en draag ik tegelijkertijd bij aan een thuis voor onze bewoners.

Nieuwsgierig geworden naar het traineeprogramma Talent van het Noorden? Vanaf begin 2024 beginnen onze opvolgers! Houd deze website in de gaten voor meer updates.

De beste stap die nú jij kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.