Stuur een appje

“Tot nu heeft het programma mij meer inzicht in mezelf opgeleverd en veel inzichten over woningcorporatiesector.”

Nina Fijneman

Trainee - MKW Traineeprogramma

Nina neemt deel aan de tweede lichting  (2022-2023) van het MKW Traineeprogramma. Zij is trainee bij Vincio Wonen en Krijtland Wonen. In oktober rond zij het traineeprogramma af.

Je bent nu bijna een jaar trainee, de tijd vliegt! Weet je nog waarom jij voor het MKW-traineeprogramma solliciteerde?

Ik was op zoek naar een baan en wilde me daarnaast ontwikkelen. Tot nu heeft het programma mij meer inzicht in mezelf opgeleverd en veel inzichten over woningcorporatiesector. Daarnaast zijn er leuke mede-trainees die als sparringpartner fungeren.

In dit traineeprogramma werk jij aan je persoonlijke ontwikkeling. Welke training is je het meest bijgebleven en wat doe jij nu anders?

De training over persoonlijke effectiviteit. Dit ging over hoe jij je tijd, zowel privé als op het werk zo effectief en efficiënt mogelijk kunt indelen. Dit ging bijvoorbeeld over werkzaamheden en overleggen waar ik bijvoorbeeld meer tijd in moest steken of juist afscheid van moest nemen. En het ging over wat ik belangrijk vindt en of ik dit ook prioriteit geef in mijn werk  privéleven.

Wat kun je zeggen over de begeleiding die je tijdens het traineeprogramma krijgt?

We komen bijna iedere maand één keer samen in Utrecht. Daarnaast heb ik regelmatig contact met de programmamanager. Dit gaat dan niet alleen over de opdrachten waar ik mee bezig ben, maar ook over hoe het met me gaat.

Als iemand je vraagt hoe je je tijd als trainee moet omschrijven, wat zeg je dan?

Je verdeelt de tijd over twee woningcorporaties. In mijn geval werk ik 18 uur in de week bij de ene corporatie en 18 uur in de week bij de andere corporatie. Op maandag en dinsdag ben ik bij Vincio Wonen. Op woensdag en donderdag ben ik bij Krijtland Wonen. De ene vrijdag werk ik voor Vincio Wonen en de andere vrijdag bij Krijtland Wonen. Bij beide corporaties heb ik verschillende opdrachten. Deze tijd deel ik zelf in.

Wat denk je naast werkervaring nog meer aan dit traineeship over te houden?

Een hele goede basis voor een toekomstige baan binnen de sector! Zowel persoonlijk als theoretisch.

Wat zou je toekomstige trainees absoluut aanraden? Heb je tips?

Het is een hartstikke mooi traject, waarbij je én een baan hebt én ook nog een ontwikkelprogramma volgt. Daarnaast heb je de kans om bij twee bedrijven aan de slag te gaan en dus in beide ‘keukens’ te kijken. Focus niet te snel op een onderdeel binnen de woningcorporaties maar ontwikkel je zo breed mogelijk!

De beste stap die nú jij kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.