Stuur een appje

“Wat mij vooral is opgevallen is dat corporaties erg veel bezig zijn met innovatie.”

Cas Groot Roessink

Alumnus - Nationale traineeship woningcorporaties

Waarom heb je voor Talent in Huis gekozen?

Talent in Huis is per toeval op mijn pad gekomen. Ik was druk bezig met solliciteren toen mijn broertje de vacature van Talent in Huis naar mij stuurde. Ik heb eerst lang getwijfeld of ik wel zou willen beginnen aan een traineeship. Er is geen baangarantie en de corporaties die meedoen aan het programma zijn voor mij allemaal minimaal anderhalf uur reizen.

Allemaal beren die op de weg staan. Maar toen ik mij bedacht waar de weg (waar deze beren opstonden) mij naar toe zou brengen was ik om. Het traineeship geeft een unieke kans om ervaringen op te doen aan het begin van mijn carrière die ik anders nooit zou ervaren. De kans om mee te kijken in verschillende keukens. Te ontdekken of een grote of kleine organisatie bij mij past. Snel een groot netwerk op te bouwen. En daarnaast trainingen te volgen op persoonlijk vlak.

Dit was voor mij de reden om te kiezen voor Talent in Huis.

Waarom de corporatiesector?

Na mijn opleiding (vastgoed en makelaardij) ben ik direct gaan zoeken naar een uitdagende baan in het vastgoed. Eerst heb ik lang getwijfeld om de makelaardij in te gaan, maar bedacht me al snel dat dat na een paar jaar niet meer bij mij zou passen. Het ontwikkelen van vastgoed daarentegen leek mij een geweldige uitdaging waarin ik veel gaan leren en veel plezier uit kon halen. Alleen zou ik een (belangrijk) aspect gaan missen, de mens. Zo ben ik als snel bij de corporatiesector terecht gekomen. De uitdagingen die vastgoed met zich meebrengt met oog op de bewoner (de mens).

Wat levert dit traineeship jou op?

Naast alles wat ik hiervoor genoemd heb is het belangrijkste dat het mij oplevert antwoord op de vraag ‘Wat heb ik nodig om te kunnen groeien’.

Door mee te draaien bij verschillende organisaties kwam ik er steeds beter achter wat ik nodig heb van mijn omgeving om met plezier naar mijn werk te gaan. Dat in combinatie met de trainingen op persoonlijk vlak hebben ervoor gezorgd dat ik antwoord kan geven op deze vraag. Ik had deze vraag niet kunnen beantwoorden als ik na mijn studie direct was gaan werken. En om nu al antwoord te kunnen geven op deze vraag is voor mij het belangrijkste wat het traineeship mij heeft opgeleverd.

Zijn er specifieke dingen die je zijn opgevallen? (bij Woonwaard of in het algemeen)

Wat mij vooral is opgevallen is dat corporaties erg veel bezig zijn met innovatie. Het beeld van een stoffige geitenwollen organisatie klopt (in de meeste gevallen) van geen kant. Ik zal het antwoord betrekken op Woonwaard. Woonwaard loopt met het data gestuurd werken en beslissingen maken voorop. Ik vind het mooi dat ik de uitspraak ‘zo hebben we het altijd al gedaan’ nog nooit heb gehoord. Wat ik wel om mij heen hoor is, ‘Hoe kunnen we dit beter doen?’.

Zou je het anderen aanbevelen, zo ja..waarom? (Woonwaard of Talent in Huis?)

Ik zou het zeker aanbevelen. Het opdoen van zoveel verschillende ervaringen, op het gebied van werk en persoonlijke ontwikkeling, is iets waar je de rest van je carrière wat aan hebt. Of die carrière in de corporatiesector is, of niet.

Wanneer moet je dit vooral niet doen?

Als je met alle zekerheid kan zeggen dat nooit wil gaan werken voor een corporatie. Als je geen interesse hebt in vastgoed, data, huurders, verbinden, bedrijfsvoering, financiën of verhuren van woningen. Dan zou ik het niet aanraden. Maar als één van deze onderwerpen wel iets is waar je je energie in kwijt kan, zeg ik absoluut ‘Doen’!

De beste stap die jij nú kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.