Stuur een appje

“Wat mij vooral verraste is dat de sector ontzettend goed samen kan werken en krachten kunnen bundelen.”

Dani in de Braekt

Trainee - MKW Traineeprogramma

Mijn naam is Dani in de Braekt, ik ben 24 jaar en woon in Hoensbroek Zuid-Limburg. Ik heb voor dit traineeprogramma gekozen omdat ik mijn groot maatschappelijk hart kan combineren met mijn passie voor het vastgoed en de volkshuisvesting. Een passie die is ontstaan uit de studie Facility Management in combinatie met het werk als gemeenteraadslid de afgelopen 4 jaar.

Waar werk je en wat zijn daar je opdrachten?

Momenteel werk ik voor twee corporaties, bestaande uit Krijtland Wonen in het heuvelland en Vincio Wonen in de regio Parkstad. Twee verwante corporaties met ieder een eigen portefeuille. De een gericht op het stadse, de ander meer gericht op de dorpskernen.
Bij Krijtland Wonen ben ik voornamelijk bezig met de verduurzamingsopgave. Op dit moment ben ik in samenwerking met Republiq het duurzaamheidsbeleid op aan het stellen. Bij Vincio Wonen ben ik samen met mijn mede-trainee bezig aan de herijking van het ondernemingsplan.

Wat heeft je nu al verrast / verbaasd in dit traineeship?

Wat mij vooral verraste is dat de sector ontzettend goed samen kan werken en krachten kunnen bundelen. Ook het werken in een kleinere corporatie houd de lijnen kort en zorgt ervoor dat ik snel werd opgenomen in de organisatie.

Wat krijg je mee vanuit de traineeopleiding?

Vanuit de traineeopleiding is er veel ruimte voor ontwikkeling. In een kleine groep trainees krijgen we het komende 1,5 jaar alle kneepjes van het vak geleerd. Ook speelt persoonlijke ontwikkeling een grote rol in dit traineeprogramma.

Hoe is het om zo intensief met je bestuurders samen te werken?

Ik vind het super om intensief samen te werken met de bestuurders. Van beide zijden valt er veel van elkaar te leren. Een echte bijdrage in ontwikkeling!

Als jij nu bestuurder was van één van je corporaties, wat zou je dan doen?

Als ik nu bestuurder was van een corporatie zou ik mij ontzettend hard inzetten om betaalbare duurzame woningen te realiseren voor de mensen met een kleinere portemonnee. Veel woningen die in de regio gebouwd worden zijn totaal niet toereikend voor deze doelgroep. En daar dient verandering in te komen.

Waar ben je over 5 jaar?

Over 5 jaar wil ik nog altijd werkzaam zijn binnen de sector en als het even mogelijk is ook bij een van de huidige corporaties in een uitdagende functie. Want volkshuisvesting voor deze prachtige regio, daar ga ik voor!

De beste stap die nú jij kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@plateau-net.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@plateau-net.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.