Stuur een appje

“In mijn werk kan ik helicopteren én met de poten in de klei.”

Evert van den Berg

Alumnus - Nationale traineeship woningcorporaties

Evert studeerde economische geografie aan de Universiteit van Utrecht en volgde met veel plezier Talent in Huis. Inmiddels is hij Corporatiestrateeg bij Alwel Wonen. Toen wij hem interviewden stuurde hij als senior gebiedsbeheerder een team van 15 mensen aan bij woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam. “Mensen moeten geen seconde twijfelen om te solliciteren naar een plek bij Talent In Huis. Of je nou in de sector blijft of niet, de kennis die je daar opdoet neem je altijd mee!”

Ik zag in 2013 een vacature langskomen van Talent In Huis. Toen ik zag welke kansen en mogelijkheden je daar aangeboden kreeg en wat je in anderhalf jaar allemaal kon leren dacht ik; “Ja, dat is écht wat ik wil!” In alle eerlijkheid moet ik daarbij zeggen dat ik ook dacht “daar ga ik nooit doorheen komen…” Er waren namelijk zo’n vierhonderd aanmeldingen, maar zie; uiteindelijk verwierf ik dus mooi een plek in het programma.
Ik heb economische geografie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. En daarvoor heb ik economie & recht gestudeerd aan de Avans Hogeschool. Het zijn twee heel uiteenlopende studies maar een link met de woningcorporatie heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten. Ik wilde namelijk heel graag een functie waarbij ik zichtbaar iets toe kon voegen aan de ruimtelijke ordening, en daarnaast vond ik ook het sociale aspect heel belangrijk. Bij een woningcorporatie komen heel veel disciplines bij elkaar; veel meer dan dat mensen denken. We realiseren bij Stadgenoot gewoon hele mooie projecten met een groep diverse, maar vooral heel bevlogen, collega’s.

Als senior gebiedsbeheerder bij Stadgenoot stuur ik een team aan van zo’n 15 man bestaande uit gebiedsbeheerders, wijkbeheerders en medewerkers zorg & overlast. Deze collega’s weten uitstekend wat er speelt in de wijk. Wat ik erg leuk vind aan deze functie is de enorme afwisseling in werkzaamheden. Enerzijds werk je met collega’s van projectontwikkeling, assetmanagement en verhuur aan mooie renovatieprojecten, anderzijds ga je met de wijkbeheerders echt de wijk in en spreek je bewoners over wat goed gaat en beter kan in hun complex. Die combinatie van helicopteren én poten in de klei spreekt mij enorm aan.

Stadgenoot is echt een vernieuwende club. Er zijn vaak pilots en we proberen innovatief te denken, en dat past wel heel erg bij mij. Stadgenoot was één van de drie corporaties waar ik tijdens mijn traineeship zes maanden werkte.

Laten we even teruggaan naar dat traineeship, wat is je daar het meest van bijgebleven?

Iedere maand had je een één- of tweedaagse opleiding en dat is mij bijgebleven als heel waardevol. Het was ontzettend leuk en ook pittig tegelijk, want je werkte natuurlijk ook bij een corporatie en had daar een opdracht te vervullen. Tijdens de opleidingsdagen had je intensief contact met je mede-trainees. Je kon dan kennis en ervaring uitwisselen. Vooral het feit dat het traineeprogramma ook gericht was op persoonlijke ontwikkeling vond ik een meerwaarde; daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van in mijn huidige werk. Alle ervaring die ik heb meegenomen uit 18 maanden Talent In Huis, daar doe je normaal gesproken pakweg 10 jaar over.

Mensen moeten geen seconde twijfelen om te solliciteren naar een plek bij Talent In Huis. Of je nou in de sector blijft of niet, de kennis die je daar opdoet neem je altijd mee.

Ik ben bij Stadgenoot gebleven, omdat ik het werk wat ik doe heel afwisselend vind. Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk. Ik heb door het traineeship al mooie stappen kunnen zetten en sluit op termijn een volgende stap naar bijvoorbeeld een managementfunctie zeker niet uit. Eén ding weet ik zeker: in mijn huidige en toekomstige werk kan ik altijd terugvallen op de kennis en vaardigheden die ik in Talent in Huis heb opgedaan!

De beste stap die jij nú kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.