Stuur een appje

”Wat ik echt een goed onderdeel van het traineeprogramma vind, zijn de kennisteams.”

Nicky van de Lagemaat

Alumna - MKW Traineeprogramma

Nicky van de Lagemaat is trainee uit de eerste lichting van het MKW traineeprogramma. Zij deed haar traineeship bij Woningstichting Nieuwkoop en Groen Wonen Vlist waar ze samenwerkte met directeur-bestuurders Caroline Nolet en Jacques Reniers (later Benno Gruijters als interim-bestuurder). Dit interview is afgenomen toen Nicky trainee was, inmiddels werkt ze als Beleidsadviseur bij Ressort Wonen. 

Wie ben je en waarom heb je voor het traineeship gekozen?

Ik ben geboren in Krimpen a/d Lek en heb voor mijn studie bestuurskunde de ‘grote stad’ Rotterdam opgezocht. Daar woon ik nu ook samen met mijn vriend en een puppy van 9 maanden. Mijn moeder werkt bij een corporatie en meerdere mensen in mijn omgeving zitten in de sector. Het had mijn interesse en ben om die reden stage gaan lopen bij een middelgrote corporatie. Dat beviel erg goed en daarom ben ik na mijn studie naar een baan gaan zoeken binnen de volkshuisvesting. Uiteindelijk ben ik de vacature voor het MKW-traineeship tegengekomen en heb ik gesolliciteerd!

Waar houd je je mee bezig bij de corporaties?

Mijn opdrachten zijn erg divers en dat vind ik superleuk. Bij Groen Wonen was ik projectleider digitalisering en de organisatie is nu bezig met de implementatie van het digitale archief. Ook heb ik een communicatieplan geschreven. Bij Nieuwkoop heb ik geholpen bij de ontwikkeling van een nieuwe website. Daarnaast heb ik beleidsstukken mogen schrijven over verschillende thema’s: klantvisie, huurverhoging bij verduurzamen en werkprocessen in het onderhoud.

Wat heeft je verrast of verbaasd aan dit traineeship?

Ik vind het bijzonder om te ervaren waar kleine corporaties toe in staat zijn. De opgave van een kleine corporatie is vergelijkbaar met de opgave van een grote corporatie. Toch laten ze zich niet tegenhouden om zich met álle belangrijke vraagstukken bezig te houden. En ik vind het fijn om te merken dat na een tijdje collega’s me weten te vinden binnen de organisatie. Eerst dacht men nog wel eens dat ik een stagiair was, maar na een jaar kan ik wel zeggen dat ik mijn plekje als collega heb gevonden.

Wat krijg je mee vanuit de opleiding binnen het programma?

Wat ik echt een goed onderdeel van het traineeprogramma vind, zijn de kennisteams. Ik zat in het kennisteam strategie en daarna bij communicatie. We brengen een eigen casus vanuit de praktijk in en gaan met een specialist aan de slag ter verdieping. Uiteindelijk benader je de thema’s erg breed, waardoor iedereen er eigenlijk wat aan heeft.

Wat geef je de sector mee?

In het algemeen wil ik meegeven dat men goed naar de collega’s, die erg dicht bij de huurders staan, moet luisteren. Als je niet direct met huurders te maken hebt, kan dat best lastig zijn. Daarnaast hoop ik dat ze zichtbaarder worden als potentiële werkgever voor starters. In mijn omgeving werkten enkele mensen bij een corporatie, waardoor ik bekend was met de sector. Maar veel afgestudeerden weten niet wat het werk bij een corporatie precies inhoudt, terwijl het belangrijk en mooi werk is. Het leuke is dat ik aan deze taken zelf aan mee mag werken, want ik heb een functie gevonden als junior beleidsadviseur bij een woningcorporatie! Daar heb ik veel zin in, want het sluit goed aan bij wat ik leuk vind: diverse werkzaamheden waarbij ik mag nadenken over strategie en beleid.

De beste stap die jij nú kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.