Stuur een appje

“Opzetten community voor Vluchtelingen en vergunninghouders.”

Philippe Benyoussef

Alumnus - Nationale traineeship woningcorporaties

Nu de opvangcentra voor vluchtelingen en statushouders zo vol zitten en we de schrijnende beelden zien van mensen die moeten slapen op stoelen of erger nog buiten is het tijd voor actie! Samen met een aantal andere collega’s is mij als Trainee van Aedes gevraagd om een community op te zetten voor vluchtelingen en vergunninghouders.

Het idee van deze community is dat corporatiesmedewerkers vragen kunnen stellen, ervaringen kunnen delen en hulpmiddelen kunnen uitwisselen. In deze community brengen we ook corporatiemedewerkers bij elkaar die zich bezig houden met de huisvesting van bijvoorbeeld Oekraïense vluchtelingen en vergunninghouders. Op vraagstukken waar men tegen aanloopt heeft iemand anders misschien al een antwoord. Of juist andersom! Dit is een plek gecreëerd om te halen én brengen! Maar bovenal een plek die ervoor zorgt dat wij als Corporatiessector veel van elkaar kunnen leren en we sneller kunnen handelen om deze mensen een fijne thuisplek te bieden.

Het spreekt mij erg aan om als trainee een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de actuele problematiek die er heerst in de wereld. Door mee te denken en te handelen over dit soort maatschappelijke thema’s wordt mijn enthousiasme voor de volkshuisvestingssector vergroot. Dit voorbeeld sluit mooi aan bij de kernopgave van corporaties namelijk het zorgen voor goede en betaalbaar woningen voor mensen die om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug nodig hebben.

De beste stap die jij nú kunt zetten!

Kom in beweging, groei en zet jouw volgende stap. Wij geloven in jouw potentie. En helpen je om jouw unieke kwaliteiten te ontwikkelen. Op de werkvloer. In onze trainingen. Met je mede-trainees. En individueel.

Neem contact opPlan een afspraak

 

We komen graag met je in contact

Voor werkgevers

Peter de Jong

Programmamanager & trainer

p.dejong@talentinhuis.nl
06-11730504

Voor starters

Heleen Backer-van Beusekom

Programmamedewerker

h.vanbeusekom@talentinhuis.nl
06-15220311

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze programma’s, events en nieuws? Schrijf je dan snel in en ontvang onze Talent in Huis – nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.