Judith Breemer (AFWC): “Ik droomde van de stad!”

Judith Breemer volgde een studie sociale geografie gevolgd door een masters urban geography. Dat zij iets zou gaan doen met de inrichting van de ruimte om haar heen stond wel vast. Na Talent in Huis werkte ze eerst bij een woningcorporatie, toen bij de dierentuin en nu tóch weer in de corporatiesector.

“Tijdens mijn studie droomde ik echt van de stad. Ik wilde graag iets betekenen voor die stad, maar ik wist niet hoe.”Pas tegen het einde van mijn studie kwam ik in aanraking met het werk van woningcorporaties. Ik liep stage bij een corporatie toen de vonk echt oversloeg en heb daarna gesolliciteerd naar het traineeship van Talent In Huis. Dat was een geweldige tijd waarin, naast het te gekke programma, vooral mijn mede-trainees erg belangrijk voor me bleken. Hoe tof is het om met zo’n diverse groep mensen bij elkaar te zijn en zoveel van elkaar te kunnen leren?!”

Toch bleef ze niet bij een corporatie werken maar koos voor een jeugdliefde; Artis.

“Met Artis ben ik echt opgegroeid. Ik kwam er als kind al regelmatig en net als veel kleine meisjes droomde ik ervan er ooit te mogen werken. Toen ik die kans kreeg dacht ik dan ook; wie wil er nou niet elke dag in de dierentuin zijn…? Ik heb er dan ook met heel veel plezier gewerkt als eventmanager en hield me bezig met allerlei culturele evenementen als concerten en lezingen.”

Judith kijkt glimlachend op naar het metershoge beeld van een bruine beer met een kussen onder zijn arm aan de Wilhelmina Druckerstraat. “Ik vind dit wel een goed voorbeeld van een ‘gekke plek’. Ik ben dol op grappige plekken in de stad. Ook Artis vind ik een typisch voorbeeld van een ‘gek stukje Amsterdam”.

Het was je jeugdliefde, je had een leuke job in een gek stukje Amsterdam maar toch wilde je terug naar een woningcorporatie! Leg dat maar eens uit aan de lezers. Judith knikt begripvol.

“Op een gegeven moment merkte ik dat ik het miste om met de stad bezig te zijn. Hoe leg ik dat uit? Ik miste het om met grotere ‘problemen’ bezig te zijn, anders dan alleen met de dag die voor je ligt… om strategischer bezig te zijn. Voor mij persoonlijk was dat: ‘Hoe zorg ik er voor dat Amsterdam elke dag een beetje mooier wordt?’ En tsja… dan moet je toch écht bij een woningcorporatie zijn, want daar kan je het verschil maken!

Er is super veel en divers werk. Je kunt je focussen op bewoners, op duurzaamheid of juist op economische en financiële zaken. Er zijn heel veel losse aspecten die heel leuk zijn maar het wordt pas écht interessant als alles samenkomt en echt moet gaan puzzelen over hoe je alle verschillende belangen in balans krijgt.

Voor mij is het werken bij de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties zo tof omdat ik me met de hele stad bezig kan houden. Ik zorg ervoor dat mensen beter met elkaar samenwerken en we op slimme manieren alle dilemma’s van de stad kunnen tackelen. Ik word er vrolijk van als ik me bijvoorbeeld, samen met anderen, heb ingezet om een bureaucratisch proces gewoon simpeler te maken en mensen die een vraag hebben daardoor gemakkelijker en sneller geholpen kunnen worden.”

Judith schaterlacht om de opmerking dat dit allemaal veel flitsender klinkt dan past bij het suffige imago van woningcorporaties.

“Ach, het imago. Het kan zijn dat je daar gelijk in hebt hoor maar jonge, nieuwe mensen hebben juist de kaarten in handen om dat te veranderen en lekker een beetje rellen en rebelleren. Dat kan helemaal geen kwaad.

Mijn persoonlijke ambitie voor de komende jaren is het een beetje mooier maken van Amsterdam. Niet alleen in visueel opzicht maar ook in het feit dat we dat sámen doen. Dat we de diversiteit van de stedelijke omgeving kunnen omarmen. Een plek waar iedereen zich welkom voelt en waar we snel en eenvoudig contact met elkaar maken. Een heel gemengd wooncomplex bijvoorbeeld, midden in de stad,” Judith pauzeert even en grijnst, “met vogels van diverse pluimage… net als in Artis!”

 

Terug naar overzicht
©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Klachtenregeling Plateau   |   Algemene voorwaarden Plateau   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl