Lucien Palmboom (Woonzorg NL): "Impact maken, daar draait het om!"

Lucien Palmboom werkt na Talent in Huis als Strateeg en Innovator bij Woonzorg Nederland. Daar combineert hij de ‘harde’ en de ‘zachte’ kant van het corporatiewerk. Of ik Talent in Huis soms mis? Jazeker!

“Ik ben eind vorig jaar afgezwaaid als trainee Talent In huis en ik kan het echt nog wel eens missen. Vooral het contact met mijn mede-trainees, de trainingen en het feit dat je met regelmaat uit de waan van de dag kunt stappen. Wat ik heel belangrijk vind in mijn werk is dat je iets doet dat betekenis heeft, dat maatschappelijk is. De aankomende trainees die nu een sollicitatie schrijven naar Talent In Huis moeten nog door tot hun 70e en dan is het fijn als je iets kan doen waar je echt achterstaat. Het is mijn ervaring dat dát heel erg wordt aangemoedigd in het trainee programma. Er wordt op de persoonlijke drijfveren ingegaan.

We spreken Lucien in een woongebouw van Woonzorg Nederland in Amsterdam. Hij vertelt:

“Ik heb een bachelor antropologie gedaan, en ergens halverwege kwam ik erachter dat ik ruimtelijke omgeving ontzettend interessant vond, dus toen ben ik een aantal vakken bij sociale geografie gaan doen en heb vervolgens een onderzoek master sociale geografie gedaan. Na mijn studie was het hoogtij crisis helaas, dus ben ik eerst een periode werkloos geweest. Ik heb nog wel een tijdje bij een adviesbureau gewerkt en inhoudelijk vond ik dat heel erg leuk maar ja, je typt een mooi rapport en dan ben je klaar” grijnst hij. “Wat ik miste was het kunnen maken van impact!”

En toen kwam Talent In Huis langs. Letterlijk.

“Omdat ik gedurende een jaar zoveel gesolliciteerd had kwam ik Talent in Huis  als vacature op Google tegen. Het algoritme had me goed ingeschat dus. Ik wilde sowieso graag een traineeship doen want ik dacht: het is wel fijn zo aan het begin van je loopbaan om iets te doen aan persoonlijke ontwikkeling en aan inhoudelijke ontwikkeling. Ik nam deel aan een editie die over het hele land verspreid was. De corporaties zaten van de kop van Noord-Holland tot in het zuiden van Limburg. We hebben dan ook heel wat treinuren gehaald met elkaar. Ik zat eerst in Limburg bij ZoWonen. Toen ik zes maanden in Sittard zat heb ik daar een kamer gehuurd en in mijn vrije tijd heb ik daar veel gefietst en gewandeld, dat was een leuke bijkomstigheid. Daarna ging ik naar Woonzorg Nederland in Amstelveen. Daar had ik het echt heel erg naar mijn zin dus super fijn dat ik daar later met een vaste aanstelling terug kon komen.

Mijn derde corporatie zat in Harderwijk; Omnia wonen. Het waren drie hele verschillende organisaties én regio’s. Ondanks het logistieke gedoe was het heel interessant om op verschillende plekken te zitten. In Harderwijk heb ik mij bijvoorbeeld vooral met verduurzaming beziggehouden.

Als strateeg en innovator bij Woonzorg hou ik mij met heel veel verschillende thema’s bezig. Dat is ook een rol die mij past. Eén van de dingen die ik coördineer is klant onderzoek. Ik heb een raamwerk bedacht om verschillende onderzoeken in uit te voeren. Onderdeel daarvan is data science onderzoek; het ophalen van data van openbare bronnen, sociale media etc. om de tevredenheid per gebouw ophalen. En uiteraard de jaarplanning. Als strateeg denk je; wat is nu die stip op de horizon, waar moeten we staan over vijf jaar? Vervolgens moet je terugrekenen en bekijken wat je dan nu wilt en kunt doen. Gaan we volgend jaar alles op nieuwbouw zetten, of alles op verduurzaming? En het liefst zoek je natuurlijk een combinatie. Dit is ook echt mensenwerk; alle neuzen moeten wel dezelfde kant op.

Data ophalen, planningen maken, berekenen – dat klinkt behoorlijk als de ‘harde kant’ van het werk bij een corporatie.

Ik vind de combinatie tussen ‘hard’ en ‘zacht’ in mijn werk het fijnste. Ik zit momenteel veel aan de mens/organisatie-kant dus juist die harde kant mis ik nu wel eens. Ik vind zelf het onderscheid tussen hard en zacht trouwens behoorlijk vaag. Het maakt natuurlijk in je werkzaamheden wel uit maar je bent uiteindelijk toch met hetzelfde ding bezig. Neem zo’n dataonderzoek, het zijn cijfertjes of tekst die omgezet wordt in cijfertjes; het zijn algoritmes en dat klinkt wel hard maar je hebt het gewoon over hoe mensen wonen en hoe ze zaken ervaren. Dát kunnen verbeteren en impact hebben, daar draait het voor mij allemaal om.

Terug naar overzicht
©2016 Talent in huis   |   Disclaimer   |   Privacybeleid Plateau BV   |   Klachtenregeling Plateau   |   Algemene voorwaarden Plateau   |   Sitemap   |   Website: Webton.nl